Top 3 ergernissen

(Toelichting: het mechanisme is zo, dat daar waar je je het meest aan ergert bij andere mensen, is precies dat waar je bij jezelf het meest aan moet werken. M.a.w. je ergernissen over gedrag bij andere mensen is een bespiegeling van hoe je aankijkt tegen je eigen gedrag)

22-11-2012

Afgelopen dagen ff met een vriendin ge-emailed (ze heeft haar facebook profiel afgesloten) Toen hadden we het ook over ergernissen en vroeg ik haar ergernis bij andere mensen om tegen haar te vertellen dat dat het dan is waar ze het hardst bij zichzelf aan moet werken. Ze vroeg echter ook die van mij en mijn top 3 was:
– Mensen die teveel naar hun angsten luisteren
– mensen die teveel blijven hangen in foute patronen, terwijl ze weten dat ze anders moeten doen.
– Mensen die teveel klagen over andere mensen en dan niet doorhebben dat ze net zo erg zijn.

Dat was opeens best confronterend, echt precies waar ik zelf maar tegen aan blijf lopen en kreeg hierdoor weer een erg slecht gevoel over mezelf. Merk gewoon dat ik nog steeds te weinig zelfvertrouwen heb. De dingen met te weinig plezier doe. Ik vergeet steeds dat ik eerst moet mediteren en me gedachten moet onderzoeken en dat ik daardoor mijn dromen laat oplossen. Dat ik het niet andersom moet doen.(eerst mijn externe dromen opgeven) Ik moet gewoon toegeven aan willen om veel geld te verdienen, veel geld op te bouwen om later allemaal dingen te doen waar ik gelukkig van wordt. Ook al weet ik dat het extern is en niet structureel zal zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat het niet goed voor je kan zijn. Dat het plezier en vreugde brengt in wat je doet. Dat het je motiveert en kan genieten van de vooruitgang die je boekt. Brood op de plank is toch het belangrijkst. Ik zal dan toch op 1 moeten zetten en meditatie op 2, wat eigenlijk niks uitmaakt, maar puur voor de psyche.

Ik heb hierdoor al besloten de opvangprijs voor de honden in juli+aug met €2,50 per dag te verhogen en nu €10 voor een intakegesprek te vragen. Dat moet samen tot ruim €600 p.j. Opbrengen, alle beetjes helpen. Zo wordt mijn financiële tekort steeds kleiner.
– heb net met een oude collega gebeld, die is ook al gestopt met de hondenopvang omdat hij nu alleen is. Een andere collega doet het nog wel , die had er wel oren naar mijn idee dat ik €10 per hond verdien voor elke hond die ik aanbreng. Dit moet denk ik toch ook wel zo’n € 300 p.j. Opbrengen. Toch heb ik dan zo met een kleine aanpassing bijna €1000 p.j. Erbij gesmokkeld. Als ik nu ook van mijn sites wat extra werk maak, moet ik op die manier met 1 hond per dag toch richting die €1000 p.m. Komen, dan hoef ik alleen in de zomermaanden 2 honden per dag te hebben. (zodat ik niet teveel met de honden bezig ben en genoeg tijd en energie in mijn zelfontwikkeling kan steken)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + dertien =