Constant stress

19-12-2012

Vanochtend redelijk kunnen uitslapen, ik merk dat zodra ik een beetje wakker ben mijn gedachten beginnen te ratelen over van alles en het analyseren weer begint. Ook ben ik me bewust geworden (door het boek Illusies) dat ik constant mezelf uitput, niet door wat ik doe, maar door wat ik denk.
Door mijn gedachten maak ik constant cortisol of adreline aan.
Dat ik tijdens mijn laatste relatie dus zo leegliep door alle feestjes waar ik heen ging en de vierdaagse die ik daarbij probeerde te lopen is dus niet zo gek.
Zo ontstaan bij de meeste mensen een burn-out of depressies etc. het feit dat ik me nog zo goed voel komt puur omdat ik gezond eet en lichamelijk veel rust neem. Het wordt dus belangrijk om mijn angst om moe te worden te onderzoeken en hopelijk zo de stress die ik mezelf constant bezorg op te heffen.

2 gedachten over “Constant stress

 1. Ik heb constant angst om moe te worden na mijn burn out. Angst om moe te zijn na een feest, bij starten van nieuwe job, lange afstand rijden…

  • Wat ik heb gevonden na mijn onderzoek hierna, is dat de kern van het probleem in feite een gebrek aan zelfvertrouwen is. Wat logisch is om te hebben, gezien onze ervaringen. Immers als je een burn-out hebt gehad heb je iets verkeerd gedaan wat leidde tot die burn-out. Het is in feite een bevestiging voor jezelf dat er een probleem is, maar je niet weet hoe dat op te lossen is. Wat leid tot een constante angst dat het weer kan gebeuren.
   Voor mij was de oplossing in het onderzoeken naar wat ik in het verleden fout heb gedaan. Erkennen wat ik fout heb gedaan , ervan leren en mijzelf deze fout vergeven.
   Wat je fout ook zal zijn, de kern is altijd dat je niet goed geleefd hebt naar je inner-weten. M.a.w. je hebt te hoge eisen aan jezelf gesteld. Als je snapt waarom je dat hebt gedaan. Waarom dat onzin is om te doen en juist zelfdestructief is, dan zal het ook makkelijker zijn om die fout niet nog eens te maken. Met het komen van vertrouwen verdwijnt dan de angst.
   Hoop dat deze website je daar bij kan helpen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − 1 =