Kapitaalbehoud

20-12-2012

Nou, heb sinds gistermiddag 2 nieuwe honden te logeren. Zoals ik al bang was zal dat niet 1 groot feest zijn. De ene hond wil nml de hele tijd op de andere hond rijden en hij is niet gecastreerd, dus ik kan wel blijven corrigeren, maar dat zal weinig zin hebben. Tegen instinct kan ik niet op. Zo heeft hij ook nog amper gegeten sinds hij hier is. De ander is gewoon een rustige oude hond. Heb besloten om de reu maar gewoon op de gang te houden overdag, Denk dat ik ze ’s avonds wel gewoon samen laat in de woonkamer als ik lekker aan het lezen ben, dan zijn ze ook rustig als ik rustig ben. Ze wennen er vanzelf aan. Dan voel ik me schuldig dat ik die hond op de gang doe, maar in een kennel zitten ze ook de hele dag in een hok. Hier is het alleen rustiger en met meer aandacht en wandelingen ipv de stress en even op een veldje staan zoals bij een kennel. Als de oude hond weg is kan de reu ook nog een week de hele dag in de huiskamer.

Het aandeel KPN gaat echt lager, was heel dom van mij om op die €4 bij te kopen, veel te grote positie en er was helemaal geen teken dat er een bodem was na dat nieuwsbericht. Ik wilde te graag en na alle gemiste kansen wordt ik te overmoedig op iets wat geen goede kans is. Al denk ik dat de bodem vandaag alsnog gezet zal worden. Ik ga nu niet bijkopen voor een korte trade, want dat zou ik alleen doen omdat ik denk dat ik “moet “ verdienen aan de trade en dat is natuurlijk niet zo. Als de koers weer boven de €4 komt en die kans is groot dan verkoop ik die positie gewoon weer zonder verlies en ga ik op zoek naar een nieuwe kans. Kapitaal behoud is belangrijker dan het idee winst “moeten” maken.
Heb nu wel het idee dat ik me minder verantwoordelijk voel voor het geluk van de honden. Ik ben slechts een opvang en wil ze graag een stress-vrije tijd geven, een tijd waarin ze zich gewoon prettig voelen.
Ze zijn thuis niet gewend om los te lopen , dus dat hoeft bij mij dan ook niet.
En dat die reu niet in de woonkamer kan is omdat het baasje hem niet gecastreerd heeft en ook dat is niet mijn verantwoordelijkheid.
Zal wel blij zijn als 1 hond weer naar huis gaat, helaas duurt dat nog 11 dagen.
Op de beurs kan ik toch niks doen tot dat KPN weer boven de €4 is gekomen, dus geeft me alle tijd om te schrijven, gedachten te onderzoeken en te mediteren. Desnoods kan ik wat aan de websites doen.
Sporten zal ff moeilijk gaan omdat er dus altijd 1 hond in de woonkamer zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 4 =