Iemand helpen

18-12-2012

Ik zou vandaag naar de bioscoop gaan, maar sla toch maar over. Heb weer een enerverend dagje gehad gister. Heb met een klant haar hond, waar ze niet meer goed voor kon zorgen, naar het asiel gebracht. Uiteraard veel verhalen over de hond om haar verlies een beetje te verwerken, maar daarna kwamen ook der verhalen over haarzelf en toen ik haar thuis had gebracht, moest ik natuurlijk ook even boven komen voor een kopje thee. Heb daar van 14:00-19:00 gezeten en dus 5 uur met haar gepraat.

S’ochtends voelde ik me trouwens flink rot, weer zon stress-gevoel in mijn maag, zat er al een beetje mee waarom ik dat zo erg had, totdat ik me realiseerde dat ik gewoon de stress van die vrouw voelde. Toen ik me dat realiseerde werd het wel minder, dus dat is een goede vooruitgang. Heb wel de hele dag met haar mee gerookt, denk dat ik wel ruim boven de 10 sigaretten zat, dat voel ik dan wel. Kon ’s avonds niet in mijn nieuwe ritme doorgaan en heb daarom weer tot 2:00 tv zitten kijken. Maar vond het deze keer niet zo erg gezien de situatie. Had vanochtend wel weer zin om op te staan en me dingen te doen, heb het idee dat meditatie weer wat beter gaat en de meditatie-tijd weer een stukje kan verlengen.

Maar heb dus 5 uur bij die klant gezeten, hoe ze vertelde dat niemand vrienden met haar wilde zijn, ze alleen maar tv zat te kijken en spelletjes te spelen om te vluchten voor haar gedachten. (dat laatste doet mijn ex ook) Over de slechte relatie met haar dochter die ze al 2 maanden niet gesproken heeft. Dus ik vertellen hoe de mechanismen werken en dat ze haar problemen niet moet afschuiven op anderen. Ze vond het allemaal heel mooi om te horen. Ik liet haar zoveel mogelijk zelf haar eigen vragen beantwoorden. En ze heeft ook gewoon 3 kladblaadjes met tips opgeschreven, waar ze mee aan de slag wilde en dat vond ik wel echt leuk. Want dan is er ook echt een kans dat ze er wat mee gaat doen. Ze was er iig ontzettend blij mee en beloofde me over een tijdje een email te sturen met wat ze ermee gedaan heeft.

Had eergisteren nog een email aan mijn zusje gestuurd waarin ik mijn angsten op haar spiegelde, precies wat die vrouw in het extreme doet. Dus heb mijn zusje even een excuus mail moeten sturen. Want ik maakte juist een foutje, die die vrouw constant maakt.
Heb ook wel het idee dat het deze keer me niet uitmaakt of ze met al die punten wat doet, dat het echt haar eigen verantwoordelijkheid is. Dat ik haar spanning veel minder heb overgenomen dan normaal, al moet ik er wel een dagje van bijkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − twee =