Niks

02-01-2013

Rustige jaarwisseling gehad, Heb gewoon tot 04:00 tv zitten kijken, ze bleven buiten ook maar vuurwerk afsteken, dus veel keus had ik niet. Maar heb het concert van Pink gezien en die vond ik erg goed. Ook “Toppers” zitten kijken en dat zag er toch wel gezellig uit. Moest daardoor aan mijn goede vriendin denken die daar meestal heen gaat, zal er weer eens bellen, ff vragen hoe het met haar gaat.
Heb afgelopen dagen weinig meditatie gedaan en veel tv gekeken en op forums/facebook gezeten. Merk dat mijn concentratie weer achteruit gaat, ik kan niet meer stil zitten, zelfs als ik ’s avonds zit te lezen blijf ik erg onrustig lichamelijk.

De hemelparadox heeft me doen beseffen , dat alhoewel het leuk is om te weten hoe alles werk, het blijft natuurlijk een vorm van controle, angst om de rechterhersenhelft dominant te maken. Wil me komende tijd dan ook gaan focussen op meditatie, alles blijft erop wijzen dat dat de goede weg is.

In een bioscoopje met de salsa-vriendin heb ik op dit moment geen zin meer in.
Merk trouwens dat de trigger die ik gevonden heb, die de ouwe kinderangst triggerd dat ik geen steun kreeg toen ik het nodig had, zowat constant afgaat. Juist nu ik zo mijn eigen pad kies en mezelf daarbij vervreemd, trigger ik constant die oude angst om alleen achter te blijven en niet de liefde en steun te krijgen die ik toen nodig had.
Ook betrap ik mezelf erop dat ik dat idd verhelp met de andere afweermechanismen. Vooral valse hoop en primaire afweer. Ik doe het zelf, dat betekent dat ik het ook weer zelf kan veranderen, → dat is eigenlijk ook valse hoop bedenk ik me nu. (Termen uit het boek Illusies)

Was helemaal vergeten dat ik vandaag met mijn eerste ex had afgesproken, moest er opeens aan denken tijdens de meditatie. Had haar maar gelijk via facebook een berichtje gestuurd. Dat dacht ze wel….., had ze geantwoord. Wel mooi dat ze dus gewoon afwacht totdat ik een berichtje stuur ipv zelf wat te sturen. Nu ik me echter door de email aan mijn laatste ex heb gerealiseerd dat we eigenlijk niet echt wat fout kunnen doen naar anderen toe en ik het idee heb dat het mijn ex ook allemaal maar weinig kan schelen, denk ik dat ik niet echt meer behoefte heb om af te spreken. Ik heb natuurlijk geen flauw idee hoe ze zo’n ontmoeting ingaat. Waarschijnlijk op zo’n typische vrouwen manier die graag wil weten hoe het nu allemaal is. Maar dat weet ik nu al door facebook, dus daarvoor hoef ik het niet te doen. Ach we zien wel, ze gaat toch eerst skieën , dus als ik niet meer reageer zal ze denk ik toch geen berichtje meer sturen.

Door de videos die ik vorige week bekeken heb en het boek van Stephen Hawking kreeg ik opeens het idee over het concept “niks”. Mijn idee was dat het concept “niks” niet bestaat. Volgens het boek van Stephen Hawking is het universum bij elkaar opgeteld ook 0. Alle materie heeft anti-materie. Iets=Niets. Dus de concepten dat iets uit het niets is ontstaan klopt dan niet omdat het eigenlijk gewoon om hetzelfde gaat.

Maw het is een verzonnen concept van ons denken dat in de realiteit niet bestaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + zes =