Toeval ?

04-01-2013

Heb weer een druk to-do lijstje, dit terwijl ik eigenlijk niks doe 🙂 . Maar ik moet de wc-bril vervangen en de kraan in de badkamer. Ik hoop dat ik zoiets wel kan, maar dat merken we wel.
Ik wil dat boek “illusies” nog samenvatten en ook alvast dingen uit mijn leven opschrijven, hoe dingen op mijn pad zijn gekomen. De dingen die ik verzonnen heb en hoe die later bevestigd werden:
– De drie paradoxen over liefde, angst en hemel.
– Dat alles energie is → quantum mechanica
– Meditatie → Jill → rechterhersenhelft
– Bijbel → geschreven door de duivel
– Hoe boeken op mijn pad zijn gekomen
– Hoe mijn relaties belangrijke lessen hebben geleerd
– Dingen die ik meemaak kwa voelen

Zo heb ik gisteravond een email gestuurd om een intakegesprek voor een hond af te zeggen, het voelde gewoon niet lekker. Bleek dat ze al wat anders gevonden te hebben en dat ze zelf al wilde afzeggen. Toeval ??
(m.a.w. dat gevoel komt waarschijnlijk gewoon van de tegenpartij zonder dat ik dat doorheb)

Ik heb ook weer die video zitten kijken over die neuroloog die een herseninfarct kreeg en erachter kwam dat als je je linker hersenhelft uitschakelt, dan zorgt de rechter ervoor dat het lijkt alsof je in het nirwana bent. Je bent dan gewoon een energiewezen die verbonden is met de rest van het universum en je hebt geen last meer van het gepraat van je linkerhersenhelft.

Deze ervaring koppel ik dan aan meditatie en tot het bereiken van verlichting. Het komt erop neer dat je jezelf traint om je rechterhersenhelft dominant te maken waardoor je in het nu gaat leven en het gekwebbel van je linker hersenhelft stopt en alleen nog maar op de achtergrond meedraait.

In het boek “thinking fast en slow” wordt omschreven hoe de mens 2 systemen heeft om inschattingen te maken en de informatie te verwerken die hij ziet.
Hierin zie ik het doel van meditatie genoemd “gestilde concentratie”.
Dit betekent dat je constant geconcentreerd bent op wat je doet en je je niet meer laat afleiden.
Dit kan je dus volgens mij bereiken door systeem 1+2 samen te smelten dmv concentratie-oefeningen / meditatie. Ik heb al het idee dat door mijn training systeem 1+2 beter samenwerken dan bij de gemiddelde mens, maar dat kan de wens van de gedachte zijn natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − twee =