Jezus = Boeddha

07-01-2013

Het is nu 01:00 snachts en ik moet deze ontwikkeling gewoon kwijt. Het is zo geweldig, maar ook bizar hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen. Op 17-11-2012 schrijf ik hoe ik een boek wil schrijven over hoe de bijbel je weg houd van God en dus eigenlijk het werk van de duivel is. Ik had daarmee ook het idee dat je vast en zeker Jezus zijn woorden wel kon passen in het pad naar verlichting, met als voorbeeld dat Jezus heeft gezegd dat we allemaal kinderen van God zijn en hij dus niet letterlijk de zoon van God was zoals de bijbel en de kerk ons willen doen geloven.
Daarna kwam ik al op de hemelparadox , waarin ik concludeer dat God en Boeddhisme eigenlijk hetzelfde antwoord geven, nml “gewoon zijn”, er is geen andere mogelijkheid.

Ik heb al verteld hoe de “Da Vinci Code” op mijn pad kwam als antwoord op mijn vermoeden dat Jezus vast nooit gezegd heeft dat hij letterlijk de zoon van God is.
Nu lees ik het boek dat de feiten achter de Da Vinci Code onderzoekt en hierin komen de gnostische evangeliën tevoorschijn. Hieruit blijkt gewoon dat Jezus ook een verlicht persoon was, een boeddha en het pad naar verlichting onderwees. Maar dat dat uiteraard niet door mensen begrepen werd en in conflict kwam met de huidige machthebbers. Daar waar Boeddha dus zich anders ontwikkelde, misschien wel omdat hij van koninklijke afkomst was (als dat waar is) en in het oosten men geen Jodendom en andere machthebbers had, maar dat in zijn omgeving dus wel tot ontwikkeling kon komen. Maar dat bij Jezus, door toedoen van Constatijn en de kerk, het hele verhaal van Jezus is verkracht om zich de macht van de gelovigen toe te eigenen.
Het is toch schitterend hoe ik op hele basale informatie theorieën ontwikkel en conclusies trek, die in een korte periode erna, (in het geval van de hemelparadox zelfs enkele dagen) bevestigd worden door de wetenschap of geschiedenis en literatuur.

Jezus = Boeddha, wat een geweldige bevestiging/ontdekking.
Want zo krijg je veel gemakkelijker de hele westerse wereld op het pad naar verlichting.

Het is nu 11:00 en heb ondertussen de boeken die over dit onderwerp gaan toegevoegd op mijn boekenwebsite. Daar kwam ik erachter dat er al een boek is die zegt dat Jezus en Boeddha hetzelfde zijn, of iig onderzoekt wat ze van elkaar zouden vinden. Ben nog steeds een beetje hyper door deze bevestiging van wat ik zelf al dacht. Het voelt een beetje alsof ik mijn eigen toekomst al voelde ?

Nieuwe gedachte: Quantummechania en Boeddha zeggen dat het leven een rivier is waar tijd wegvalt, of iig het concept tijd zoals wij dat kennen. Ze zeggen dat alles in verbinding staat met alles en dat zowel de toekomst als verleden niet vast staan. Zou het gesprek met die Jehova’s mijn gevoel getriggerd hebben waardoor ik al voelde dat ik erachter zou komen dat Jezus nooit gezegd heeft dat hij de zoon van God is en op dezelfde lijn zal zitten als Boeddha ?
Dat dat verklaart waarom mijn gevoel getriggerd wordt bij het zoeken naar de juiste boeken en ik daarom lees wat ik nodig heb.

Ik weet nog dat ik een paar keer na dat gesprek op zoek was naar wat ik zou gaan lezen en dat ik toen bedacht dat ik wel een echte klassiekers zou willen lezen. Dat is de reden dat ik net “Lord of the flies” gelezen heb. Ik las op de boekenwebsite verschillende top100 lijsten door met boeken die je gelezen zou moeten hebben. Terwijl ik deze lijsten doorzocht, werd mijn gevoel getriggerd bij de “Da Vinci Code”, waardoor ik die eerst ben gaan lezen, met de huidige ontwikkeling tot gevolg hebbende.

16:00
Ik merk dat het even overweldigend was allemaal en daardoor werden mijn afweermechanismen weer flink getriggerd. Ik kwam weer in de valse hoop, hoe ik al die informatie moest ordenen, opschrijven, publiceren op de toekomstige website. Dat het zonde is dat ik zoveel tijd kwijt ben aan andere nutteloze dingen, dat als ik maar meer tijd had dan alles veel beter zou gaan etc etc.

Ook voelde ik veel weerstand om het boek “Illusies” weer te lezen. Heb nu zelfs hoofdpijn en dat heb ik normaal nooit. Zit alweer uitvluchten te zoeken en mijn energielevel is weer flink gedaald. Geen zin om pilatus te doen of iets anders. Als ik die hoofdpijn niet had gehad , had ik best ff een tukkie willen doen. Wil weer vluchten in het bekijken van youtube filmpjes of gewoon tv-kijken of buiten ff wandelen. Dit is op zich geen slecht idee, om ff een frisse neus te halen.
Het is dus belangrijk dat ik met die afweermechanismen aan de slag blijf gaan.
Bijzonder hoe ik na zo’n opleving van een ingeving vaak zo snel weer terugval en weer wil wegkruipen in mijn schulp.
Tijd om valse hoop en angst verder aan te pakken , denk dat het ook wel weer tijd wordt om de 4 vragen weer te gaan schrijven.

00:40
Een emotionele achtbaan vandaag, nog steeds wil ik graag vroeg naar bed en morgen lekker uitgerust wakker worden, ik blijf gevangen in de illusie van valse hoop. Alhoewel het aan een behoefte voldoet om alle informatie en kennis die ik opdoe op te schrijven, of iig bij te houden wat ik uit welk boek heb geleerd, viel ik hier ook in de illusie van valse hoop. Omdat ik zo graag een dagboek zou willen lezen van iemand die verlichting heeft bereikt , zag ik het nu opeens als mijn taak om daar dan zelf maar voor te zorgen.
Maar dat kan ik natuurlijk helemaal niet.

Het heeft ook gewoon weer met die oude pijnen te maken, dat ik geen steun kreeg en alles zelf moest doen. Dus zie het daardoor als mijn taak om die steun te geven aan andere mensen en alle kennis te delen. Maar alle kennis is al aanwezig en het is dus onnodig wat ik doe. Ook al zien andere mensen de verbanden niet die ik wel zie en begrijpen ze de oplossing niet die ik wel denk te zien. Alle informatie opnieuw rangschikken en koppelen zal daar niks aan veranderen. De illusie van steun moeten geven. De informatie die ik tot nu toe heb opgedaan is op zich niet heel bijzonder en ligt voor iedereen klaar die er serieus werk van maakt. Dus bijhouden welke boeken ik lees en dit dagboek , plus af en toe wat theorieën opschrijven is meer dan voldoende.
Ik zal nog veel werk moeten verrichten totdat ik niet meer constant getriggerd wordt door oude pijnen en in val van die illusies val. Ik zal nog veel “4 vragen” moeten opschrijven om alle gedachten – illusies te doorbreken. Daarnaast ook nog een inkomen verdienen en wat sporten, maar vooral de meditatie is al zwaar genoeg. Eigenlijk al teveel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 6 =