Prioriteiten overdenken

25-11-2012

Na de dip van afgelopen dagen heb ik weer een ingeving gehad. Mijn prioriteiten lijstje sloeg nergens op. Op 1 had ik nml staan gelukkig worden dmv meditatie en nu ook schrijven in dagboek en gedachten onderzoek d.m.v. de 4 vragen van Byron Katie. Maar gelukkig worden slaat nergens op, je kan alleen gelukkig zijn. Na alle boeken die ik gelezen heb is het verbazend dat ik aan dat concept blijft vasthouden. Moet ik hard werken om wat te maken van mijn leven ? Nee, maar ik moet gewoon de juiste balans vinden en dat vereist dat je constant bijstuurt. Ik zit me maar druk te maken over mijn schema en geld verdienen en gelukkig worden, terwijl het antwoord onder mijn neus ligt. Mijn doel is altijd geweest om geld te verdienen met de beurs, dus dat is nog steeds mijn doel. Maar ik had iets nodig om erbij te doen, iets dat elke maand de rekeningen betaald zodat ik niet hoef in te teren op mijn vermogen. (een fout die ik eerder gemaakt heb) . Zo kan ik rustig de kansjes afwachten en mijn vermogen rustig laten groeien zonder er haast bij te hebben. Dat heb ik eerst gedaan met mijn hondenuitlaatservice, maar de druk dat je elke dag moet wandelen, niet weg kan wanneer ik wilde en het feit dat ik zo moe was elke dag na het werk, zorgde ervoor dat het niet was wat ik zocht. Te lang elke dag in die bus om de honden op te halen.

Dat heb ik nu opgelost door de hondenopvang te beginnen. In het begin leek het te zwaar met alle meditatie , websites maken, sporten en honden die niet waren zoals dat ik vond dat ze moesten zijn. I.p.v. ervan te genieten zag ik het als noodzakelijk kwaad wat ten koste ging van de rest. Maar die gedachte slaat nergens op. Toen ik alleen 2 jaar geld met de beurs wilde verdienen vond ik dat ik teveel tijd kwijt was met al die onzin internet forums. Maar een groot deel van die tijd investeer ik nu dus in de oppas op honden waar ik elke maand een aardig bedrag mee verdien. Plus ik kan genieten van de gezelligheid van de honden, als ik ze maar niet opleg hoe ze moeten zijn en gewoon geniet van de positieve kanten die ze allemaal hebben.

Als ik 2 honden per dag opvang verdien ik genoeg en hoef ik er eigenlijk niks bij te doen. Voor de intellectuele uitdaging doe ik dan de beurs. Mocht dit mislukken, dan kan ik altijd nog websites erbij gaan doen als extra voor de uitdaging. Mocht ik dat zat zijn, dan kan ik altijd nog economie leraar worden. Maar op dit moment hoef ik niet meer te doen dan op de honden op te passen en lekker de beurs te volgen. Voor de rest moet ik gewoon doen waar ik ook plezier in heb. Bv. 2 keer per dag mediteren (en niet 4 keer als prioriteiten) en ook wat sporten omdat ik me daar beter bij voel. Die websites hoef ik verder niks mee, dat is alleen als ik tijd over heb, als ik geen honden heb bv. Dus op de dagen dat ik geen honden heb kan ik aan de websites werken om te vullen. Zo heb ik dan ook meer tijd om mijn huishouden te doen.
Dus mijn nieuwe prioriteiten lijstje wordt dan:
1) Oppas op honden
2) geld verdien op de beurs
3) meditatie / sport

Daarnaast kan ik gewoon doen wat ik leuk vind. Dus boeken lezen bv. Maar ik moet niet elke avond standaard op de bank een boek gaan lezen. Iets standaard doen is sowieso niks voor mij. Ik hoef dan nml ook niet meer bang te zijn om moe te zijn. Kan ik bv savonds na het eten sporten bv als ik dat ’s middags niet aan toe kom door het wandelen met de honden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 7 =