Meer huiswerk doen

17-11-2012

Uiteraard heb ik er nog steeds moeite mee om een goed leef schema te vinden. Ik begin me eindelijk echt te realiseren dat ik die alleen als gids moet gebruiken en niet als pad zelf. Zo heb ik mijn prioriteiten nog eens op een rijtje gezet. Zo staat zelfontwikkeling op 1 en dan de verplichting om brood op de plank te brengen op 2, de rest komt daarna pas eigenlijk. Want als je nog meerekent dat ik ’s avonds lekker ontspannen boekje lees en toch al gauw 9-10 uur in bed lig (incl uur lezen) dan is mijn dag al vol na deze activiteiten en dan zou ik eigenlijk nog best meer tijd willen besteden aan mijn werk en dan vooral de beurs, maar ook de websites eigenlijk. Zelfs mijn schema van 2 uur per dag aan de websites werken red ik niet eens elke dag. Dus tegen mijn verstandelijk geloof in heb ik zelfs sport naar de achtergrond geplaatst. De gedachte dat ik moest sporten leverde namelijk stress op.

Heb de Da Vinci Code gelezen en vond het een leuk boek, juist ook omdat er zoveel leuke feiten in staan over christelijk geloof enzo.
Idee: “Een boek schrijven over hoe de bijbel door mensen en de kerk gemaakt is en er juist voor zorgt dat je van God verwijdert blijft”
Titel: The truth about finding God.

Er zullen vast al boeken geschreven zijn over hoe de bijbel tot stand is gekomen d.m.v. historische feiten, lijkt me leuk om daarover te lezen.
Heb ook het gevoel dat ik maar eens geen wekker moet zetten als dat niet nodig is. Ik wordt wakker wanneer ik wakker wordt en dat zal gewoon goed zijn. Leven naar je gevoel, is leven alsof je geleefd wordt. Dat staat namelijk ook in het boek van Byron Katie en heb het gevoel dat dat wel klopt. Net als met een xtc-pilletje op, je moet je gewoon overgeven aan alle ervaringen en indrukken. Je hoeft je niet te bedenken wanneer je iets moet doen of met iets moet stoppen, dat doet je gevoel ook voor je.

Hoop dat ik ook steeds beter kan accepteren dat ik de aandelen beurs niet echt nodig heb, ik kan ook alleen van de hondenvakantieopvang leven. Als ik echt terug ga naar de basis, zou ik alleen voor 2 hondjes te hoeven zorgen en kunnen werken aan mijn zelfontwikkeling, meer heb ik niet nodig. Ik zou zelfs geld kunnen overhouden. Dat ik de websites en de beurs erbij doe is dus puur voor de extra. (geen rationele reden voor stress)
Heb gisteren weer eens een overzichtje gemaakt van de grote bewegingen op de financiële markten afgelopen tijd en het is verbazend hoe vaak ik goed zit en hoe erg ik goed zit eigenlijk op basis van gevoel. Heb de top van Apple goed voorspeld, de top van Starbucks. Op dat soort bewegingen pak je makkelijk 20%. Als ik het lef zou hebben om hier gewoon vol op in te zetten, zou ik nooit meer hoeven werken en de beurs slechts oppervlakkig in de gaten hoeven te houden en misschien een paar keer per maand te handelen.
Het grappige is, dat ik dat waarschijnlijk het beste bereik door me te concentreren op mijn zelfontwikkeling en het oppassen van de honden. Als ik de beurs er dan een beetje bij doe zal ik waarschijnlijk de grootste kans hebben om dat doel te bereiken. Zo is de koers van KPN afgelopen jaar in elkaar gestort en heb ik er een goed gevoel bij dat ik dit vallende mes heb gekocht, al blijft het afwachten of ik inderdaad op een mooie koers zal kunnen verkopen. Maar als ik afgelopen jaar gewoon vol op mijn gevoel had durven beleggen was ik al ruim binnen geweest. Zoals mijn trade in FSLR waar ik zo 30% pak op het belangrijkste deel en zelfs meer. Ondanks mijn sterke gevoel durfde ik alleen niet groot in te zetten. Misschien moet ik dat met KPN maar wel eens doen en daar nog eens een portie bijkopen zodat mijn positie groot genoeg is om in absolute termen een leuke winst te maken en ook in delen winst kan nemen, wat psychologisch beter lijkt te werken. Met de variabele transactiekosten is dat ook geen probleem.

Het pokergeld wat is vrijgekomen (dit was ik kwijt door faillissement van de pokersite Full Tilt waar ik op speelde) heb ik grotendeels overgemaakt en mijn punten heb ik ingeruild voor 10 toernooitickets van $26. Deze zijn nog 10 jaar geldig. Dus dat geld gooi ik op de lange baan, het is gewoon niet verstandig om te proberen daar me geld uit te halen. Dat komt in de toekomst wel. Maar heb nu wel mooi weer €700 terug en dus toernooitickets, toch een mooie meevaller !
Ik wil meer werk gaan maken van de 4 vragen van Katie. Dus ik heb een apart schrift gekocht om daar elke dag of om de dag in te schrijven om gedachten te onderzoeken, dit dus naast de meditatie. Ik heb er namelijk een goed gevoel bij dat dat heel goed gaat werken. Ze zegt immers hetzelfde als Boeddha, lijden komt voort uit je gedachten.En net als de schrijver van dat boek over HSP zegt ze dat gedachten gewoon ophouden en dus niet bewust gemaakt moeten worden. De studie stopt trouwens niet als je het idee hebt jezelf te hebben bevrijd. Zo zegt Osho dat je gewoon moet blijven mediteren en Katie heeft nog een jaar lang al haar gedachten onderzocht en de 4 vragen op haarzelf toegepast daar in de woestijn. Kennelijk net zo lang totdat het een automatisme wordt en ze het onderzoek dus automatisch doet op het moment dat een gedachte opkomt en ze haar gedachten dus niet meer zal geloven. Daarna transformeer je je gedachten zo dat ze meegaan op het ritme van het leven en dus niet meer een bewust product zijn van ons denken.

Ik heb nog niet opgeschreven volgens mij waarom ik na mijn ruzie met mijn nichtje geen zin meer had om alleen verder te reizen en waarom ik in Zwitserland het gevoel kreeg dat ik naar huis moest. Het was mijn gevoel die me vertelde dat ik niet meer extern op reis moest, maar me moest concentreren op mijn interne reis om mezelf te vinden. Zo zal het huiswerk van Katie nu belangrijk zijn om mijn gedachten te onderzoeken en motivatie om mijn concentratie te verbeteren, om die gestilde concentratie proberen te ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + tien =