Byron Katie – 4 Vragen; Mijn gedachten onderzoeken.

12-11-2012

Ben afgelopen dagen weer netjes 2 uur per dag aan de websites aan het werken. Ik zit nog steeds te twijfelen of ik zin heb om naar de handbal en uitje met oude vriendengroep te gaan. (in principe heb ik er voor gekozen om te breken met mijn vriendengroep) Ach ik kan op de dag zelf ook nog beslissen. Ben nu begonnen aan de Da Vinci code en dat lijkt inderdaad een goed boek. Belangrijker is echter dat ik afgelopen dagen elke dag een gedachte onderzoek (met behulp van de 4 vragen van Byron Katie) en dat lijkt veel goed te doen. Het lijkt al mijn angsten te verminderen. Heb ook weer 2 keer pilatus gedaan met 1 dag rust ertussen, voelde mijn spieren best wel na die 2e keer , dus heb nu 2 dagen rust genomen. Het is de bedoeling morgen weer een sessie te doen, al blijf ik nog wat kwakkelig moet ik zeggen. Mijn neus blijft verstopt.

Als ik ’s ochtends wakker wordt en nu als ik terug ben van een flink stuk wandelen voel ik het ook in mijn keel een beetje. Al weet ik dat ik psychisch flink aan het roeren ben, verwacht toch door mijn gezonde leefpatroon meer weerstand te hebben. Maar het blijkt maar weer hoe sterk het psychische maar weer eens is.

Wat ik duidelijk anders moet doen is om niet te proberen mijn gedachten te onderdrukken om het stil te krijgen in mijn hoofd. Ze zullen ook niet weg gaan maar meebewegen met het leven ipv er tegen in te gaan. Zit me constant te bedenken of ik mensen wel op een goeie manier zou kunnen helpen, zo bang om net als andere mensen te worden die met alle goede bedoelingen hele verkeerde adviezen geven. Het is iig wel apart dat ik mensen blijf aantrekken die ook zo zoekende zijn, die denken dat ik ze zou kunnen helpen. Dat doe ik natuurlijk al een tijdje , maar laatste paar jaar heel erg. Ik vraag me eigenlijk af waarom ? Omdat ik zelf ook zo op zoek ben ? Of omdat ze me nodig hebben ? Op dit moment wil ik niet geloven dat ik hun ook nodig heb, want ik krijg echt vlucht gevoelens op dit moment als ik aan dat soort mensen denk, hoeveel energie ze me zullen kosten. Ben duidelijk nog niet sterk genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =