Tijd voor mezelf

06-12-2012

Afgelopen weekend erg druk weekend gehad. Doordat ik door omstandigheden 2 extra honden had, had ik 3 honden te logeren. Dat had op zich nog wel meegevallen, maar een hond, waarvan het baasje maar bleef beweren dat het met de energie van haar hond wel meeviel, was een echte ADHD hond. Overdreven enthousiast en bij elke beweging alert, en meelopend/enthousiast. Ben nog niet zo ver dat ik dat van me af kan zetten, dus heb het daardoor weer gehad. Heb toch ook besloten dat hij niet meer terugkomt, hij is gewoon te druk en ik heb daar gewoon geen zin in. Heb niks tegen het baasje gezegd toen ze hem op kwamen halen, dacht laat maar eerst eens afwachten of hij wel weer een keer wil komen, dan vertel ik het dan wel.

Maar ook als hij rustig was geweest, zal het een flink verschil zijn of je 2 of 3 honden hebt. Gelukkig hoef ik er maar op 2 tegelijk oppassen om goed te kunnen leven, want dat is meer dan genoeg. Voorlopig houd ik het iig op 1 eigenaar tegelijk, mijn kosten zijn hiervoor laag genoeg en ik kan als het nodig is volgend jaar alsnog overstappen op 2 tegelijk.
Had trouwens wel de onstuimigheid van die ene hond onderschat, op weg naar het park rent ie heel ver weg en zo over het gras en door een gat in de bosjes zo de weg over naar een stel honden die hij had gezien. Daarna rende hij ook weer terug de weg over en dat ging maar net goed. Het was dus een grove inschattingsfout om hem op weg naar het park daar los te laten lopen. Ik wist al dat hij amper op mij reageerde als ik met hem buiten liep, maar toch eigenwijs en liet hem los lopen. Die fout mag ik niet meer maken. Heb sowieso besloten om honden zonder intakegesprek eigenlijk niet meer aan te nemen. Al vraag ik me af in hoeverre ik kan zien hoe adhd ze zijn. Immers ze zijn sowieso enthousiast tijdens het intakegesprek als ze hier zijn.

Maar heb nu lekker 2 weken vakantie, lekker rust. Dan een weekje 2 honden en daarna weer rustig. Daar komt ook een vaste klant weer logeren, dus dan weet ik al dat het goed zit. En een van de honden komt eind februari misschien ook weer logeren, dat zou ik leuk vinden.
Op de beurs wil het nog niet zo vlotten. Ik durf nog steeds niet vrij te handelen en er vol voor te gaan. Heb daardoor al weer veel geld mis gelopen en mooie trades van 20% misgelopen.
Uiteraard net de 2 trades die ik wel aanga bakken er dan niks van. KPN gaat maar heel langzaam omhoog. Dus heb dingen daar nog niet op orde. Maar ik blijf bewijzen dat ik steeds weer mooie kansen zie en weet uit te pikken als ik er gewoon naar handel kan ik alsnog binnen een paar jaar makkelijk van leven. Dus dat blijft een goed vooruitzicht.

Heb wel afgelopen weekend door die drukte meegemaakt hoe het is om geconcentreerd te blijven, bij jezelf te blijven, ipv maar met je omgeving bezig te zijn. Door die drukte probeerde ik me echt te concentreren op de taak die ik op dat moment wilde doen en voor korte periodes lukte dat, waardoor de stress idd even wegviel. Het is dus een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Moet stoppen met dat blijven denken, blijven willen, willen dat dingen op een bepaalde manier gaan.
Het blijft een groot euvel, maar ben ervan overtuigd dat het dus dmv concentratie oplosbaar is. Ook mijn moeheid zal dan een minder probleem zijn, door daar niet meer constant over na te denken en/of bang voor te zijn. Ik heb al gemerkt dat je gewoon op je gevoel kan vertrouwen , het vertel je prima wanneer je moet rusten en dat heb je helemaal niet veel nodig als je niet zoveel nadenkt en dus jezelf niet zo gek loopt te maken.
Merk duidelijk dat om bij mezelf te blijven, om mijn interne lamp harder te laten branden zodat ik niet al het licht van anderen bij me binnen laat, ik eerst meer op mezelf moet zijn. Ik ga morgen dan ook niet naar mijn zusjes verjaardag en zal mijn laatste vrienden ook waarschijnlijk een tijdje niet meer zien. Volgens mij is het met een vriendin toch al aflopende zaak omdat zij er geen zin meer in heeft. Ook de email wisseling met een oude vriendin liep niet zo lekker en gezellig zoals dat vroeger wel was. Het is duidelijk dat zij ook erg zoekende is. Dus in hoeverre het aan mij ligt, of aan haar vind ik moeilijk in te schatten. Het zal wel allebei zijn, maar denk dat ik die ook niet meer zal spreken, zeker nu ze zichzelf van facebook heeft gehaald.
Kijk daar eigenlijk wel naar uit, naar al die tijd voor mezelf en geen gezeik meer met andere mensen. Normaal is de handbal waar ik naartoe ga als supporter wel erg gezellig natuurlijk, vraag me af of ik daar wel heen blijf gaan. Maar dat zie ik dan wel. Heb een mede-supporter nog een berichtje gestuurd via facebook, maar kennelijk is ze echt boos op mij nadat ik tegen haar heb gezegd dat ze misschien een burn-out heeft. Vind het moeilijk in te schatten in hoeverre ik me zoiets moet aantrekken.
Kreeg vandaag wel opeens een berichtje van mijn eerste ex waar ik 6 jaar mee heb samengewoond. Die had kennelijk mijn berichtjes van een half jaar geleden gemist. Ze vertelde dat Macho (onze hond) onlangs is overleden, ze hebben hem in laten slapen. Toch raar om te horen. Ze wil best afspreken. Omdat ik het in mijn hoofd eigenlijk heb afgesloten, heb ik daar eigenlijk geen zin in. Maar misschien kan het alsnog goed zijn om wat dingen uit te spreken. Ik weet het niet. Moet zeggen de laatste keer dat ik wat met haar heb gegeten vond ik ook niet bijster geslaagd. Ik weet het dus niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − zeven =