Een website maken

06-01-2013

Ondanks of juist door alle inzichten gisterochtend heb ik weer de halve dag tv zitten kijken en op internet zitten surfen. Broodje knakworst als avondeten en ben pas om 02:00 naar bed gegaan. Ik blijf toch hangen in die valse hoop denk ik, of juist denken alsof ik in die valse hoop zou zitten roept weerstand op. Ik moet alle dingen doen, omdat ik ze wil doen , omdat mijn gevoel zegt dat ik dat wil doen !
Niet dat ik dingen zou moeten doen , omdat mijn hersens zeggen dat dat het beste is om te doen, ook al hebben ze misschien gelijk.
Ik heb besloten om naast dit dagboek, meer te gaan schrijven over alles wat ik meemaak en bedacht en ontdekt heb. Alhoewel ik snap dat ik mensen in mijn omgeving geen flauw idee hebben waar ik het allemaal over heb, waarom ik daar mee bezig ben. Ook snap ik dat iedereen zijn eigen pad moet bewandelen, immers je moet “voelen”, je moet het “zelf ervaren” voordat je dit soort dingen leert begrijpen. Ik ga zo wat schriften kopen, daarin wil ik al mijn ideeën en kennis en belevenissen van vroeger enigszins opschrijven, zodat ik daar in de toekomst een website van kan gaan maken. Want een boek schrijven kan altijd nog, maar een website is simpel, val je niemand mee lastig, maar kan je wel mensen mee helpen die zelf al op zoek zijn.

Ik snap nu ook de tweedeling in het Boeddhisme denk ik. De 2 grote stromingen waarvan 1 gaat voor persoonlijke verlichting en de ander verlichting voor iedereen. Wel mooi dat je hierin weer het menselijke denken van de onverlichte geest terugvind, het zwart/wit denken.
Maar zoals ik een boeddhistische monnik al heb horen zeggen (via een boek) zijn ze gewoon hetzelfde.
Je moet verlichting nml zelf en individueel bereiken, maar we hebben een innerlijke drang om die kennis die we op doen te delen met anderen. Maar je hebt geen invloed of verantwoordelijkheid over het geluk van anderen dus bied je je kennis aan, aan die mensen die er zelf om vragen.

Mocht het mij ooit lukken, dan zal ik toegevoegde waarde hebben tov de oude kennis, omdat ik het koppel aan moderne psychologie en de nieuwste wetenschappelijke kennis. Ik ben in staat om te zien welke verbanden er zijn en dus ook oost en west op die manier samen te brengen. Net als de wetenschap met spiritualiteit. (wat dat ook moge zijn of betekenen)

Heb al bedacht of dit is omdat ik bevestiging nodig heb, omdat ik graag slim gevonden wil worden, of omdat ik net zoals iedereen graag het gevoel heb dat ik speciaal ben, wat toe te voegen heb aan de wereld. Maar op dit moment denk ik niet dat dat de redenen zijn, omdat ik eigenlijk geen zin heb om andere mensen te helpen omdat ik daar geen energie voor heb en ze het toch zelf moeten doen. Ook zal je veel tegenstanders krijgen en het blijft toch altijd veel grijs gebied , dus echte bewijzen kan je nooit helemaal geven. Totdat de mensen het zelf ervaren.

Ik geloof dus dat het gewoon een innerlijke drang is , een gevoel wat ik dus wil volgen.
Ik denk ook dat dat biologisch/evolutionair goed te verklaren is, bedenk ik me terwijl ik dit zit te schrijven. Immers kennis is macht en zorgt voor betere overlevingskansen. Dus de mensen/apen die hun kennis het meest en best met elkaar deelden waren de beste overlevers en dus voortplanters.

Heb wel nog steeds dat stress-gevoel constant, soort angstgevoel. Het harder kloppen (niet sneller) van mijn hart is duidelijk merkbaar. Ik heb dit dus nog niet kunnen doorbreken en heb dat nu al zeker een week of 2 of zelfs langer. Of dit nou is omdat ik zo dicht bij mijn oude pijnen ben ? Ik hoop het maar denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 14 =