Jezelf overgeven aan jezelf

18-01-2013

Werd om 06:00 gewekt door de buurman die naar zijn werk ging, maar was niet meer zo angstig en heb redelijk verder kunnen slapen, af en toe die vreemde energie in mijn lichaam voelend. Soms getriggerd door een angstige gedachte die dan gelijk verdween, zo leek het tenminste. Om 9:00 was er alleen een grappige vrachtwagenchauffeur die op zijn flinke toeter drukte, hier schrok ik echt wakker van, met dus gelijk dat angst-gevoel die nu sterker was en bleef. Probeerde hem weer weg te voelen, maar ik wilde te graag denk ik, dus denk dat ik meer probeerde weg te duwen dan te omarmen. Na het opstaan ging ik de beurs kijken en dat versterkte het gevoel weer, ging hopen dat de koersen dit en dat deden. Zitten balen over de opties KPN die ik op €0,14 heb geschreven en die vandaag op €0,17 had kunnen schrijven. Daarna zag ik ook een filmpje op facebook met een meisje dat ik leuk vind. Toen begon ik opeens te denken dat als ik me helemaal over geef aan het leven, hoe ik haar dan nooit zal ontmoeten enzo (al moet ik er op dit moment niet aan denken, geen behoefte aan mensen nu) Toen ging ik even op de grond met mijn loge spelen en kreeg ik half weer zo’n depressief gevoel, mijn Primaire Afweer die afging, dat het me allemaal niet ging lukken , dat ik nooit gelukkig ga worden, dat ik me helemaal niet wil overgeven aan het leven.

Toen kreeg ik opeens het besef, denk ook door wat ik in Eckhart heb gelezen, want daar stellen mensen dezelfde vragen als ik;

Je geeft jezelf niet over aan het leven, maar je geeft jezelf over aan jezelf, aan je gevoel.

Je leeft niet meer door je denken , maar door je gevoel. En daar ben ik eigenlijk al heel lang achter, dat komt gewoon overeen met de theorie die ik zelf heb verzonnen over gevoel, emoties, verstand.
Je geeft je niet over aan de willekeur van het leven, maar aan je gevoel en je geeft alleen de illusie van controle op via je denken. Paradoxaal krijg je dan natuurlijk juist meer controle over je leven omdat je niet meer vastzit in je illusies waardoor je constant onbewust en primair handelt ipv bewust en verlicht.

Dus stel dat ik verlicht zal zijn en mijn gevoel zegt dat ik dat meisje moet opzoeken dan zal ik dat dus gewoon doen en ipv dat ik dan gevangen zit in illusies die iets van haar willen, doe ik het dan onbevangen en echt. (zonder angst en toneel)
Komt dus neer op een volledig vertrouwen op je gevoel, volledig geloof in jezelf. Het ultieme zelfvertrouwen. (daar vallen vrouwen op haha 😉 )
( Is hard to-get spelen toch het beste, door jezelf zo te ontwikkelen dat je geen behoefte meer aan ze hebt, zorgt ervoor dat ze je juist willen ;-))

14:00
Nou heb al de halve dag een soort van high, wat vreemd voelt sinds ik ziek ben. Heb nog steeds mijn gedachten zoals “hoe lang zal dit aanhouden?” , wat aangeeft hoe hardnekkig het denken is. Maar het lijkt me deze keer niet zoveel te doen en blijft een goed gevoel geven dat ik me gewoon moet over geven aan mijn gevoel.
Iets wat ik eigenlijk al heel lang wist. Moest er zelfs een tijdje om lachen terwijl ik gewoon liep om een nieuw boek uit de bibliotheek te halen.
Lachen om de simpelheid van dit inzicht en de mogelijke gevolgen die dat heeft, hoeveel lijden dat kan wegnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − 5 =