Geen externe reizen meer, tijd voor een interne reis.

27-10-2012

Heb een bewogen zomer gehad met een rondreis in Azië die in de soep viel door ruzie met mijn nichtje met wie ik op rondreis was. Ze bleek weer een zoveelste kloon van mijn ex te zijn die zich constant klote voelen/ pijn voelen en er graag op gebeten zijn anderen te laten voelen wat zij voelen. Ik werd daardoor dus dubbel gepakt. (door mijn hooggevoeligheid voel ik al wat zij voelt) Na die rampvakantie heeft het een tijdje geduurd voordat ik weer in mijn element was. Voelde goed om met de hondenopvang te beginnen om geld te verdienen en met de eigen gemaakte websites.
Tussendoor ben ik nog naar Zwitserland geweest in mijn eentje. Op zich heb ik het prima naar mijn zin gehad, het idee was dus goed. Ook hier kreeg ik echter al snel de drang om naar huis te gaan. Geen reden, gewoon een drang om naar huis te gaan om ergens aan te beginnen, alleen weet ik nog niet wat.

Het is me nu wel duidelijk geworden dat ik klaar ben met externe reizen op de wereld en dat mijn gevoel me roept om een interne wereldreis te gaan maken.
Ondertussen heb ik 3 duidelijke werkzaamheden: De beurs (handel in aandelen met eigen geld), Websites en Hondenopvang. Dit is een goede combinatie. Enige minpunt is alleen nog dat angstige, onrustige honden me teveel beïnvloeden, al kan het juist ook een goede oefening zijn. Blijf voorlopig iig honden van maximaal 1 baasje tegelijk opvangen.
Kwa op tijd slapen heb ik nu ook een goede oplossing gevonden. Na het eten lees ik gewoon de verhalen boeken en het laatste uurtje in bed lees ik de “leerboeken”, op die manier ben ik eerder moe en val ik eerder in slaap. Dan heb ik niet meer de behoefte om nog even door te lezen omdat het zo spannend is.

Ik probeer nu 4* daags te mediteren. Bij het opstaan 10 min, na de ochtendrituelen 20 min, welke ik uit wil laten lopen. Voor het eten om 18:00 weer 10 min en om 22:00 voor het slapen gaan 15 min, welke ik ook wil laten oplopen.
Ongemerkt heeft dit al tot resultaat geleid. Zo had ik terwijl ik buiten liep opeens het gevoel klaar te zijn met mijn gedachten. Ook heb ik het gevoeld hoe het is om meer bij jezelf te zijn en daardoor met een ander gevoel door de wereld te lopen. Paradoxaal genoeg inderdaad dat je er juist meer een onderdeel van bent.

Mijn psycholoog ben ik al een half jaar klaar mee. Ze heeft me het verkeerde advies gegeven kwa relatie en kwa concentratie oefeningen. Niemand is foutloos, maar ze weet dat je altijd je gevoel moet volgen en zij liet me bewust tegen mijn gevoel ingaan omdat ze me gewoon niet geloofde als ik zei dat dat heel duidelijk uit mijn gevoel kwam. Ik merkte ook duidelijk dat ik in de tussen tijd verder gegroeid ben dan waar zij is blijven hangen. Ze had me dus niks meer te bieden en ik had er denk ik al eerder mee moeten stoppen.

Ondertussen is het belangrijk psycholoogje bij mijzelf te blijven spelen en goede boeken te zoeken die me weer een stapje verder op weg helpen. Nadat ik besloten had mijn “Meditatie voor Dummies” nog een keer te lezen, was ik op zoek naar een nieuw boek wat me weer een stap verder moest helpen. Via de schrijfster van “De Blonde Boeddha” verder op zoek gegaan. Eerst nog een boek van Osho over gezondheid gelezen, maar die bracht niet veel nieuws. Lichaam en geest zijn een, dat was de voornaamste boodschap, maar dat wisten we al. Via de aanbevelingen van “de blonde boeddha” uitgekomen bij een boek van Byron Katie: “Ik heb je liefde nodig, is dat waar ?” Grappig genoeg had mijn zusje haar eerste boek (4 vragen) gelezen, maar het niks gevonden omdat ze dacht dat dat niks met haar probleem te maken had. Maar het blijkt idd weer een boek te zijn wat ik nodig heb om mijn volgende stap te zetten. Alhoewel meditatie ook tot doel heeft je gedachten stil te zetten en erover te contempleren wat die gedachten nou inhouden, bied het basis-handboek hier geen handvaten voor. Dit boek laat op een meer westerse manier zien dat je gedachten illusies zijn en je gevangen houden.

Op het moment dat ik hier echt aan wilde beginnen voelde ik een fysieke weerstand opkomen, dit i.c.m. de hond (– loge) die echt super zenuwachtig en jeukerig was leidde weer tot een kleine terugval. Op dit moment ben ik al bijna een week aan het kwakkelen met een verkoudheid die nu ook echt lijkt doorgezet. Ik had gisteren opeens de ingeving dat dit gewoon een fysieke sabotage van mijn ego is om mijn plannen mezelf van hem te bevrijden tegen te houden. Ik laat me er deze keer niet door tegen houden en vandaar dat ik nu ook gewoon begonnen ben met dit verhaal als opstapje om te beginnen te schrijven over die hardnekkige terugkerende gedachten die me gevangen houden. Om ze goed te onderzoeken met de bedoeling ze daarmee te neutraliseren. Dit met behulp van de methode die Byron Katie bied in haar boek.

Merk nu ook duidelijk dat ik helemaal wil gaan voor dit pad. Om iig die gestilde concentratie te behalen en eventueel gaan voor de verlichting die in 10 jaar te halen moet zijn naar mijn gevoel als je er volledig voor gaat. Merk dat ik steeds meer de behoefte heb om me af te zonderen. Eerst dacht ik dat dat niet goed zou zijn, dat ik een minimaal contact niveau met bepaalde vrienden moest onderhouden. Maar een vriendin heeft bv onze afspraken afgezegd en om eerlijk te zijn heb ik daar gewoon vrede mee. Ik wil komende week de Thailand reisboeken terugbrengen die ik geleend heb van een goede vriend, zodat ik op dat moment geen verplichtingen meer heb naar mijn vrienden toe en me kan focussen op mijn eigen pad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + vier =