Een luchtbel van energie

15-12-2012

Vannacht een vreemde ervaring gehad. Ik lag gewoon te slapen in bed toen ik opeens een soort van hik had. Het voelde als dat er opeens een luchtbel van energie ontstond in mijn kern en dat deze plofte en de inhoud ervan door mijn lichaam verspreidde en opsteeg. Ik voelde me helemaal warm en vredig voor een paar seconden.
Maar toen nam mijn verstand het al gelijk weer over, die probeerde gelijk het fenomeen te verklaren. Het begon gelijk te ratelen: zou je dit voelen als je verlicht bent ? Zal op die manier je denken worden uitgeschakeld ? Dit zorgde tegelijkertijd voor een beangstigend gevoel. Ondanks dat ik dus constant bewust probeer te worden hoe destructief je gedachten zijn en ook met behulp van meditatie probeer te leven in het hiernu, vind ik het nog steeds heel beangstigend dat ik dit los moet laten.

Hier werd ik me ook weer bewust van en probeerde gewoon mee te gaan in de flow van energie die als een luchtbel was geploft in de kern van mijzelf. Dit lukte maar half, mijn denken is gewoon nog veel te sterk. Dus na nog even half uur te hebben gevoeld hoe die flow voelde gaf ik daarna mijn verstand weer de ruimte, mijn gedachten en voelde ik weer zoals ik me normaal voel. (en dat is eigenlijk een heel relaxed leven, met alle vrijheid, maar wel met een constant stress gevoel die ik bij mezelf veroorzaak)

Zo’n ervaring zorgt wel weer voor optimisme, geloof in dat ik het juiste pad bewandel. Geloof dat ik die warmte en vrede als constante staat van zijn kan bereiken. Dat ik mijn angst om dat ik dan niet meer zou denken of analyseren kan laten verdwijnen.
Het geeft me vertrouwen en motivatie om hier veel tijd aan te blijven besteden. Gezien het feit dat ik van de honden en mijn studie-geld heel lang kan uitzingen wil ik op dit moment naast de honden, prioriteit stellen op meditatie, sport en gedachten onderzoeken. De beurs zal ik erbij blijven doen natuurlijk , ik vind het gewoon leuk om te volgen, maar ik hoef niet hard op zoek naar kansen, ik kan gewoon wachten tot de omstandigheden op de beurs zo zijn dat ik mijn prioriteit hierin gewoon weer wat verander.

Dat PRI boek is idd een goed boek, het komt overeen met wat ik tot nu toe ontdekt heb en bevestigd zelfs mijn eigen verzonnen theorieĆ«n (over gevoel, emoties, verstand) . Ik ga hier dan ook wat samenvattingen over schrijven. Misschien zorgt het zelfs wel voor extra huiswerk šŸ™‚

Ik zag trouwens dat mijn huis-website nu op 1 staat in google als je zoekt op hondenuitlaatservice. Dat is goed nieuws natuurlijk, ik sta eindelijk boven de oude startpagina’s en krijg nog steeds veel aanmeldingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + acht =